نشست هم اندیشی «جمهوری اسلامی ایران و مشارکت سیاسی در انتخابات» در دانشگاه میبد برگزار شد - نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه
نشست تخصصی «جمهوری اسلامی ایران و مشارکت سیاسی در انتخابات» با سخنرانی دکتر حسن زارعی، دکتر نصرالله جعفری و دکتر حسن یعقوب نیا در دانشگاه میبد برگزار شد.
نشست هم اندیشی «جمهوری اسلامی ایران و مشارکت سیاسی در انتخابات» در دانشگاه میبد برگزار شد
29 Dec 2024
كود الأخبار: 293328
View Count : 41
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، به همت دفتر هم اندیشی اساتید دانشگاه میبد، نشست تخصصی «جمهوری اسلامی ایران و مشارکت سیاسی در انتخابات» با سخنرانی دکتر حسن زارعی، دکتر نصرالله جعفری و دکتر حسن یعقوب نیا -اعضای هیئت علمی دانشگاه میبد- با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی و کارمندان این دانشگاه در تاریخ دوشنبه 14 اسفند 1402 در سالن کنفرانس شهید جندقی برگزار شد.
در ابتدای نشست دکتر جعفری، آمار میزان مشارکت استان های مختلف را بیان کرد و تاکید داشت که برآورد انتخابات را حاکی از مشارکت مطلوب می توان در نظر گرفت.
وی گفت: در بسیاری از شهرها میزان مشارکت بالای 50 درصد و در برخی شهرها مشارکت پایینتر از ۵۰ درصد بوده است. این دوگانه از جمله نکاتی است که در این انتخابات حائز اهمیت و قابل توجه است.
دکتر حسن زارعی دیگر سخنران این نشست، ضمن اشاره به پیشینه انتخابات در دوره مشروطیت افزود: مشارکت سیاسی، نشان دهنده آن است که مردم در ادامه مسیر سرنوشت خود دارای حق هستند. مشروعیت حکومت برگرفته از آرای مردم است که انتخابات اخیر را نیز باید ناظر بر همین موضوع دانست.
در ادامه، دکتر یعقوب نیا، با بیان اینکه انتخابات رهاورد عصر جدید است، تأکید کرد: انتخابات راهی است که افراد، حقوق خود را به عنوان شهروند دنبال می کنند. اگر قرار باشد از منظر جامعه شناسی سیاسی نگاهی به انتخابات اخیر داشته باشیم، می توان گفت که در این دوره نَفْس مشارکت موضوعیت داشت؛ اینکه آیا افراد رای دهند یا از صندوق رای فاصله بگیرند. براین اساس، برخی افراد بر مبنای علایق حزبی و سیاسی و انگیزه های عقیدتی و ایدئولوژیکی در انتخابات شرکت می کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه میبد در ادامه گفت: پیام انتخابات اخیر آن بود که کماکان مردم راه حل مسائل و دغدغه های کشور را اعتماد به فرایند دموکراتیک و صندوق رای می دانند. این حضور، نشان دهنده تبری جستن از واکنش های غیرمدنی است. باید به فردای انتخابات اندیشید و در پی بیان و ارائه راهکارهای متناسب با توجه به وضعیت حاضر جامعه بود.
از سوی دیگر اگر بپذیریم که یکی از مولفه های اساسی سرمایه اجتماعی مشارکت سیاسی است، ایرانیان با حضور در عرصه انتخابات موجب تقویت همبستگی و انسجام ملی شدند که می توان از این ظرفیت برای پیگیری اهداف و منافع ملی در عرصه سیاست خارجی و نظام بین الملل استفاده کرد.
حجت الاسلام رضایی -مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه- نیز با بر برشمردن هجمه های گوناگون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، رسانه ای و بین المللی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران طی چند سال اخیر، مشارکت سیاسی مردم در انتخابات اخیر را هوشمندانه و قابل توجه دانست.
در پایان، اعضای هیئت علمی به طرح نکات، دغدغه ها و سوالات خود در باب مسائل مطرح شده پرداختند.