نشست هم اندیشی «بایسته های افزایش مشارکت در انتخابات» در دانشگاه میبد برگزار شد - نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه
نشست تخصصی «بایسته های افزایش مشارکت در انتخابات» با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مسلم زمانیان -عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد- با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی و کارمندان برگزار شد.
نشست هم اندیشی «بایسته های افزایش مشارکت در انتخابات» در دانشگاه میبد برگزار شد
یکشنبه 09 دی 1403
کد خبر: 293313
تعداد بازدید : 67
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، به همت دفتر هم اندیشی اساتید دانشگاه میبد، نشست تخصصی «بایسته های افزایش مشارکت در انتخابات» با سخنرانی دکتر مسلم زمانیان -عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد- با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی و کارمندان این دانشگاه در تاریخ 30 بهمن 1402 در سالن کنفرانس شهید جندقی دانشگاه میبد برگزار شد.
در ابتدای نشست، حجت الاسلام و المسلمین عباس رضایی -مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه میبد- بر جایگاه استاد در معرفت افزایی دانشجویان تأکید کرد و بر ایجاد انگیزه برای دانشجویان در جهت مشارکت فعال آنها در انتخابات مطالبی را بیان نمود. پس از آن حجت الاسلام و المسلمین زمانیان -عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد-گفت: بررسی ها نشان می دهد که خانواده و اساتید بیشترین میزان اثرگذاری در افزایش نرخ مشارکت قشر جوان در انتخابات داشته است.
وی در ادامه گفت: درک صحیح از ظرفیتهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در جامعه وجود ندارد؛ برخی موارد مبتنی بر القائات بیرونی است:
عامل اول، احساس نامناسب نسبت به شرایط موجود است. در این باره بسیاری از مردم ایران، قضاوت های بیطرفانهای نسبت به وضعیت خودشان ندارند.
عامل دوم، ترسیم گذشته آباد و باشکوه است که با واقعیت ها در تضاد است. همچنین ترسیم یک جهان آباد و باشکوه منهای ایران میتواند یکی دیگر از القائات منفی بیرونی باشد که موجبات یأس و ناامیدی را در بین جوانان فراهم کرده است.
عامل سوم، عدم توجه به شاخص های علمی در بررسی اوضاع ایران است. آمارهای بینالمللی بر اساس محورهای اقتصادی و فرهنگی تأکید دارند که ایران در مقایسه با سایر کشورها، به ویژه کشورهای غربی، در بسیاری از شاخصها در سطح بالاتری قرار دارد. ضمن آن که رنجهای اقتصادی، مختص ایران نیست و در بسیاری از کشورهای اروپایی قابل مشاهده عینی است. بهرهگیری از مقایسه گزینشی در برخی از شاخصهای اقتصادی، موجب القای ناامیدی شده است.
عامل چهارم، عدم توجه به شرایط و موانع پیش روی جمهوری اسلامی است که موجب میشود تا حد زیادی فضای ذهنی مخاطب برای مشارکت در مسائل اجتماعی و سیاسی مخدوش گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه تصریح کرد: کم چالشترین مسیر برای دفاع از نظام و دعوت به مشارکت در فعالیت های اجتماعی، فرق گذاشتن بین سیاستهای کلی و جزئی در مواجهه با تهدیدهای داخلی و بینالمللی بوده است. برای معرفی انقلاب اسلامی ابتدا باید دشمن شناسی دقیقی داشت. در همین راستا بود که امام خمینی (ره) با هرگونه استعمار و تبعیت از غرب مخالف بود. جنگ تحمیلی ۸ ساله، جنگ های نیابتی در منطقه، تحریم های بی سابقه، سنگین ترین جنگ رسانه ای و حجم سرمایه گذاری آمریکا در منطقه، تلاش اساسی بر متوقف کردن جبهه حق، در رأس آن جمهوری اسلامی ایران است. شناخت ظرفیتها و توانمندیهای موجود در نظام مقدس جمهوری اسلامی و آگاهی از موانع پیش رو میتواند به درک عمیقتر از مشکلات جامعه و درنهایت، به افزایش مشارکت در مسائل مختلف اجتماعی کمک کند.